Turn on iTop VPN to safeguard online privacy, remove ads, and protect DNS with military encryptions.

Jump on the couch, open iTop VPN, and watch unlimited streaming contents on Netflix, HBO, Disney+, etc.

Are you ready for Windows 11? Quick check PC health and compatibility, and get solutions to run Windows 11 well.

Protect Now

Expert in

PC Health Solution

Home > Press > Knowledge

Hoe kan ik gebundelde programma’s verwijderen?

Wat zijn gebundelde programma’s?

Gebundelde programma’s, ook wel Bundleware genoemd, worden geïnstalleerd samen met andere software. Meestal installeer je doelbewust één programma, maar blijken er na de installatie meerdere programma’s geïnstalleerd te zijn, deze programma’s zijn gebundelde programma’s.

Hoe herken ik gebundelde programma’s?

De makkelijkste manier om gebundelde programma’s te vinden, is door te kijken of er extra snelkoppelingen op uw bureaublad staan na de installatie van een programma. Sommige gebundelde programma’s plaatsen echter geen snelkoppeling op uw bureaublad. Als u merkt dat een programma dat u niet kent zichzelf opstart, kan dit ook bundleware zijn. In dit geval kunt u taakbeheer openen om te zien wat voor programma het is.

Hoe kan ik voorkomen dat ik gebundelde programma’s installeer?

Het is lastig om gebundelde programma’s volledig te voorkomen. Het enige dat u wel kunt doen, is goed opletten bij de installatie van software. Zorg dat alleen de nodige vakjes aangevinkt zijn. Als u kunt kiezen tussen de standaardinstallatie en een aangepaste installatie, kunt u het best voor die tweede kiezen. Dan kunt u vaak zelf kiezen welke onderdelen geïnstalleerd worden en kunt u onnodige onderdelen vermijden.

Hoe kan ik gebundelde programma’s verwijderen?

Gebundelde programma’s worden automatisch met andere programma’s geïnstalleerd, maar worden niet automatisch samen gedeïnstalleerd. Als u van gebundelde programma’s af wilt, zijn er twee methoden.

Methode 1: deïnstallatie met Windows Instellingen

Als u weet welke programma’s u wilt verwijderen, kunt u ze opzoeken in de lijst met geïnstalleerde programma’s en ze deïnstalleren. In dit voorbeeld gaan we Foxit Reader met zijn gebundelde programma’s verwijderen.

    1.    Ga naar Apps en Onderdelen van Windows

    2.    Zoek Foxit Reader in de lijst en klik er op. Klik vervolgens op verwijderen.

    3.    Zoek vervolgens de gebundelde programma’s in de lijst en doe hetzelfde.

Bundleware 1.png

Methode 2: Gebruik IObit Uninstaller

IObit Uninstaller is een krachtige software deinstaller die ongewenste programma’s in één klik verwijdert. Het kan gebundelde programma’s verwijderen samen met de software waarmee die geïnstalleerd zijn.

    1.    Open IObit Uninstaller en zoek het programma op dat gebundelde programma’s heeft meegeïnstalleerd.

1566365157741873.png

    2.    Klik op het prullenbakje achter de naam van het programma. Tijdens de deïnstallatie zal IObit Uninstaller vragen of u de gebundelde programma’s ook direct wilt verwijderen.

Bundleware 3.png

    3.    Na de deïnstallatie zal IObit Uninstaller alle resten verwijderen, zodat er geen nutteloze bestanden op uw computer achterblijven die uw computer vertragen.

IObit Uninstaller verwijdert niet alleen gebundelde programma’s gratis en snel, maar verwijdert ook hardnekkige programma’s, plug-ins en toolbars.


IObit uses cookies to improve content and ensure you get the best experience on our website.
Continue to browse our website agreeing to our privacy policy.

I Accept